Ga terug

Pastasalade met spinazie en feta

As Cooked By Ginger
Een frisse pastasalade met spinazie, feta en olijven. De salade bevat weinig ingrediƫnten, is gemakkelijk te maken en is super lekker. Heerlijk op een warme zomeravond!
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 g orecchiette
  • 100 g jonge spinazie
  • 20 tal zwarte olijven
  • 4 el pijnboompitten geroosterd
  • 200 g feta
  • 15 tal kerstomaten
  • 1 tomaat
  • 12 blaadjes basilicum versnipperd
  • 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water totdat de pasta koud is. Doe deze in een grote mengkom.
  • Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat en feta in blokjes. Voeg samen met de pijnboompitten toe aan de pasta.
  • Voeg de basilicum, spinazie en olijven ook toe aan de salade en meng goed.
  • Besprenkel met het sap van de halve citroen en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles door elkaar.
  • Serveer!

Notities

  • Serveer met geroosterd brood of brood naar keuze
  • De salade is ook lekker met een stukje gegrilde kip, een gekruid scampispiesje of spekjes.
Trefwoord Gezond, Kerstomaten, Olijven, Pasta, Spinazie