Parelcouscous met kip en guacamole
As Cooked By Ginger
Deze parelcouscous met kip en guacamole is perfect als lunch of avondmaal. Zomers, fris, voedzaam en super lekker. Enjoy!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
- 150 g parelcouscous
- 2 kipfilets
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1/2 tl tijm
- 1 rode puntpaprika in kleine blokjes
- 1/2 komkommer in kleine blokjes
- 150 g edamame
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 1 citroen
- 2 avocado's
- 1 snuf chilivlokken
- peper, zout
- olijfolie
Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
Smeer de kip in met olijfolie en kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm, peper en zout. Bak aan op hoog vuur en laat rustig garen op laag vuur.
Doe de parelcouscous in een grote mengkom en voeg er de puntpaprika, komkommer, edamame en lente-ui aan toe.
Besprenkel met olijfolie en het sap van 1/2 citroen. Kruid de salade stevig met peper en zout en meng goed.
Prak de avocado's fijn met een vork. Voeg er olijfolie, sap van 1/2 citroen, chilivlokken en peper en zout aan toe.
Verdeel de parelcouscous salade over twee borden. Snijd de kipfilets in schijfjes en leg deze bovenop de salade.
Werk af met een flinke lepel guacamole en een drizzle olijfolie en peper. Smakelijk!
Trefwoord Parelcouscous, Salade