Ga terug

Haverkoekjes met chocolade

As Cooked By Ginger
Geweldige haverkoekjes met witte en zwarte chocolade die in een handomdraai klaar zijn, weinig ingrediënten bevatten en subliem van smaak zijn. Genieten!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 18 koekjes

Equipment

  • 1 Keukenmachine kan ook met een elektrische garde of met de hand

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht
  • 65 g donkerbruine suiker
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 150 g patisseriebloem gezeefd
  • 75 g havervlokken
  • 100 g witte chocolade grof gehakt
  • 100 g zwarte chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de boter in de keukenmachine en voeg er de bruine suiker, suiker en vanillesuiker aan toe. Klop in enkele minuten tot een romig geheel.
  • Voeg het ei toe en meng het eronder.
  • Voeg de bloem en havervlokken toe en kneed tot één geheel.
  • Voeg de witte en zwarte chocolade toe en meng nog een keertje kort.
  • Rol 18 balletjes van deeg, gebruik hiervoor ongeveer één eetlepel per koekjes.
  • Leg de balletjes op de bakplaat (druk ze niet plat), gebruik eventueel twee bakplaten, en bak 13-14 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Chocolade, Havermout, Koekjes