2venkelworstenof andere worst/chipolata naar keuze
100gorzo
125 gfetaverkruimeld
1/2 komkommerin blokjes
8 takjesverse peterselieversnipperd
12 blaadjesverse basilicumversnipperd
2stengelslente-uiin ringen
50 gamandelengrof gehakt
40gpompoenpitten
sap1/2citroen
peper, zout
olijfolie
Instructies
Bak de worsten gaar en laat nadien volledig afkoelen. Snijd in schijfjes.
Kook de orzo, voeg eventueel een blokje kipbouillon toe aan het water, en laat volledig afkoelen. Voeg een beetje olijfolie toe aan de pasta zodat hij niet gaat plakken.
Meng de orzo met de worst, feta, komkommer, peterselie, basilicum, lente-ui, amandelen en pompoenpitten.
Besprenkel met het citroensap en olijfolie en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en eet meteen of zet enkele uren in de koelkast. Persoonlijk vind ik de salade het lekkerst als hij even in de koelkast heeft gestaan. Smakelijk!