Ga terug

Orzosalade met worst en feta

As Cooked By Ginger
Een lekkere, zonnige orzosalade met worst en feta. Boordevol gezonde ingrediƫnten die je met een gelukkig en voldaan gevoel zullen achterlaten. Yum!
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 venkelworsten of andere worst/chipolata naar keuze
  • 100 g orzo
  • 125 g feta verkruimeld
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 8 takjes verse peterselie versnipperd
  • 12 blaadjes verse basilicum versnipperd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 40 g pompoenpitten
  • sap 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bak de worsten gaar en laat nadien volledig afkoelen. Snijd in schijfjes.
  • Kook de orzo, voeg eventueel een blokje kipbouillon toe aan het water, en laat volledig afkoelen. Voeg een beetje olijfolie toe aan de pasta zodat hij niet gaat plakken.
  • Meng de orzo met de worst, feta, komkommer, peterselie, basilicum, lente-ui, amandelen en pompoenpitten.
  • Besprenkel met het citroensap en olijfolie en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en eet meteen of zet enkele uren in de koelkast. Persoonlijk vind ik de salade het lekkerst als hij even in de koelkast heeft gestaan. Smakelijk!
Trefwoord Feta, Pastasalade, Worst