Ga terug

Geroosterde aubergine met rode paprikadressing

As Cooked By Ginger
Boterzachte geroosterde aubergine met een krachtige dressing van geroosterde rode paprika. Hét perfecte bijgerecht!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de aubergines

  • 2 aubergines
  • 1 tl tijm
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 tal el geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing

  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 125 g natuuryoghurt
  • 1 snufje rozemarijn
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg met de binnenkant naar beneden op de bakplaat.
  • Halveer de aubergines en maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees. Smeer royaal in met olijfolie en bestrooi met de tijm. Kruid met peper en zout. Smeer de kruiden een beetje in het vruchtvlees en leg met de binnenkant naar boven bij op de bakplaat.
  • Zet de groentjes 40 minuten in de oven.
  • Zet de oven uit en haal de paprika's uit de oven, laat de aubergine er nog even in.
  • Laat de paprika's 5 minuten rusten en trek dan de schil los van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender met de rest van de ingrediënten. Mix glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout indien nodig.
  • Haal de aubergines uit de oven en leg ze op een grote schotel. Lepel er wat van de dressing over en werk af met sesamzaadjes. Serveer.
Trefwoord Aubergine, Paprika