Ga terug

Mini chocolademuffins met pindakaas

As Cooked By Ginger
Deze mini chocolademuffins met pindakaas zijn overheerlijk! Hun smeuïge, stevige cakeje in combinatie met de ganache die een subtiele toets van pindakaas heeft: HEAVEN!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 32 minuten
Gang Chocolade, Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 20 mini chocolademuffins

Ingrediënten
  

Voor de mini chocolademuffins

  • 80 g pure chocolade
  • 50 g boter
  • 60 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 250 g patisseriebloem gezeefd
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 130 g chocolate chips

Voor de ganache

  • 180 g pure chocolade
  • 40 g boter
  • 40 ml melk
  • 110 g pindakaas

Voor de afwerking

  • chocolade sprinkles of muizenstrontjes hoeveelheid naar keuze

Instructies
 

Voor de mini chocolademuffins

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Roer regelmatig. Giet het over in een grote mengkom wanneer het tot één geheel gesmolten is.
  • Voeg de suiker toe en meng stevig met de garde.
  • Voeg de eieren toe en meng meteen!
  • Voeg de melk toe en meng opnieuw.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout bij het geheel en meng tot een glad beslag.
  • Giet de chocolate chips bij het beslag en spatel deze eronder.
  • Vet je bakvorm voor minimuffins in en verdeel het beslag over 20 gaatjes.
  • Bak 12 minuten of totdat je prikker er schoon of met enkele vochtige kruimels uitkomt. Laat volledig afkoelen.

Voor de ganache

  • Doe alle ingrediënten voor de ganache in een steelpan en laat smelten op middelmatig vuur. Roer regelmatig. Wanneer alles tot één glad maar stevig geheel versmolten is, haal je de ganache van het vuur.
  • Neem een minimuffin en dip deze met de bovenkant in de ganache. Zet op een rooster en bestrooi meteen met de muizenstrontjes. Herhaal met alle muffins.
  • Zet de muffins in de koelkast en serveer wanneer de ganache opgesteven is.
Trefwoord Chocolade, Muffins, Pindakaas