Een heerlijke winterse salade met peer en gorgonzola. Om af te wisselen met de warme en zwaardere maaltijden die we in de winter graag lusten. Verandering van spijs doet eten!
2handvolgemengde slakies voor een donkere/winterse mengeling
1handvolrucola
20kerstomatengehalveerd
2stengelslente-uiin ringen
8radijzenin dunne reepjes
1stronkwitloofin dunne reepjes
2perenBartlett of peer naar keuze, in blokjes
150ggorgonzolain blokjes
honing
olijfolie
peper
Instructies
Verwarm de suiker in een pan. Wanneer deze gesmolten en amberkleurig is, voeg je de noten toe en meng je snel alles onder elkaar. Haal van het vuur, laat volledig afkoelen en maak, indien nodig, de noten los van elkaar.
Hak de gemengde sla en rucola grof en doe in een mengkom. Voeg er de kerstomaten, lente-ui, radijzen, witloof en peer aan toe en meng onder elkaar.
Verdeel over twee borden. Verdeel daarover de gorgonzola en de walnoten.
Werk af met peper, een scheutje olijfolie en een streepje honing. Smakelijk!