Ga terug

Wildstoofpotje

As Cooked By Ginger
Een heerlijk wildstoofpotje boordevol smaak. Een uiterst gezellig potje comfortfood!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g stoofvlees van everzwijn
  • 1 ui in halve ringen
  • 250 g spekblokjes
  • 3 wortelen geschild, in kleine blokjes
  • 2 el bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 500 ml rode wijn
  • 1 el vruchtenconfituur 4 vruchten, framboos of rode bessen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kruidnagel
  • verse peterselie
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Verhit een flinke klont boter in een grote stoofpot. Korst er het stoofvlees in aan. Kruid met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pot en doe de ui erin. Wanneer deze glazig is, voeg je het spek en de wortelen toe. Roer om en bak enkele minuten aan.
  • Voeg het stoofvlees terug toe en strooi de bloem erover uit. Meng totdat de bloem is opgenomen en giet vervolgens de bouillon en rode wijn in de pot.
  • Voeg ook de confituur, tijm, laurier en kruidnagel toe. Kruid eventueel extra bij met peper en zout.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten stevig doorkoken. Zet het vuur vervolgens middellaag en laat twee uur verder pruttelen. Roer regelmatig in de pot.
  • Werk af met versnipperde peterselie en serveer met puree, kroketjes of Pommes duchesse en gekarameliseerde witloof of andere groentjes naar keuze.
Trefwoord Stoofpotje, Stoofvlees, Wild