1elvruchtenconfituur4 vruchten, framboos of rode bessen
2takjes verse tijm
2blaadjeslaurier
1kruidnagel
verse peterselie
peper, zout
boter
Instructies
Verhit een flinke klont boter in een grote stoofpot. Korst er het stoofvlees in aan. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pot en doe de ui erin. Wanneer deze glazig is, voeg je het spek en de wortelen toe. Roer om en bak enkele minuten aan.
Voeg het stoofvlees terug toe en strooi de bloem erover uit. Meng totdat de bloem is opgenomen en giet vervolgens de bouillon en rode wijn in de pot.
Voeg ook de confituur, tijm, laurier en kruidnagel toe. Kruid eventueel extra bij met peper en zout.
Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten stevig doorkoken. Zet het vuur vervolgens middellaag en laat twee uur verder pruttelen. Roer regelmatig in de pot.
Werk af met versnipperde peterselie en serveer met puree, kroketjes of Pommes duchesse en gekarameliseerde witloof of andere groentjes naar keuze.