Ga terug

Crunchy chocomousse

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge crunchy chocomousse met krokante laagjes tussen de zachte lagen chocomousse en een knapperige topping. Su-per lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Elektrische garde

Ingrediënten
  

Voor de mousse

  • 200 g melkchocolade pure chocolade kan ook
  • 3 eiwitten
  • 250 ml volle room
  • 40 g bloemsuiker

Voor de krokante laagjes

  • 100 g pure chocolade

Voor de afwerking

  • 2 el mini marshmallows
  • 1 el mini pure chocoladedruppels
  • 1 el mini witte chocoladedruppels
  • 1 el muizenstrontjes

Instructies
 

  • Smelt de 100 g pure chocolade. Neem er een bakpapier bij en smeer met een lepel cirkeltjes uit, net kleiner dan de diameter van je glaasje. Maak 8 cirkeltjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Smelt de 200 g chocolade au bain-marie.
  • Klop de eiwitten volledig stijf.
  • Klop de slagroom tot stijve pieken, samen met de bloemsuiker.
  • Spatel de slagroom onder de gesmolten chocolade en meng totdat het één geheel wordt.
  • Spatel nu de eiwitten voorzichtig onder het geheel. Blijf rustig mengen totdat alles volledig onder elkaar gemengd is.
  • Neem er vier glazen bij en doe in elk glaasje een bodempje chocomousse. Gevolgd door een krokant laagje, dan weer chocomousse, een krokant laagje en eindig met chocomousse.
  • Zet minstens drie uur in de koelkast.
  • Meng alles voor de afwerking en verdeel over de glaasjes. Serveer!
Trefwoord Chocolade, Chocomousse