Start met het maken van de karamel. Laat de suiker smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Wanneer de suiker amberkleurig geworden is, voeg je de boter toe. Laat deze smelten door zachtjes met de pan te draaien.
Als de boter volledig gesmolten is, voeg je traag en al roerend de room toe. Wanneer deze volledig onder het geheel gemengd is, stop je met roeren en laat je het geheel één minuut koken. Haal van het vuur en voeg het zout toe.
Giet de karamel in een glazen bokaal en laat rusten.
Voor de zoetjes
Doe de pecannoten in een steelpan en rooster goudbruin. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Smelt de chocolade (zie tips boven de receptkaart) en leg ondertussen een vel bakpapier op een groot bord.
Smeer 8 kleine theelepels van de gesmolten chocolade uit op het bakpapier. Verdeel de pecannoten erover en druk lichtjes aan zodat de onderste noten in de witte chocolade gedrukt worden.
Lepel over elk hoopje pecannoten een theelepel karamel, gevolgd door een theelepel witte chocolade. Zet meteen in de koelkast en laat minstens een uurtje opstijven. Serveer!