Doe de suiker, boter en zeste in een steelpan en smelt au bain-marie (op middelmatig vuur) tot één geheel.
Voeg vervolgens het citroensap toe en meng rustig.
Giet er al roerend de losgeklopte eieren bij. Blijf ongeveer 15 minuten roeren totdat de curd de dikte van yoghurt krijgt.
Haal van het vuur, laat afkoelen en giet in een glazen bokaal. Sluit af en zet in de koelkast.
Voor de trifle
Neem er twee glazen bij. Prak de helft van de braambessen met een vork en verdeel dit over de glazen.
Klop de room samen met de bloemsuiker tot zachte pieken. Verdeel enkele lepels over de geprakte braambessen. Leg daarop de blokjes cake, gevolgd door 2 el lemon curd.
Verdeel de resterende braambessen (in hun geheel, niet prakken) over de lemon curd.
Eindig met een lepeltje room, één braambes en een blaadje munt.
Zet in de koelkast totdat het tijd is om te eten, werk eventueel af met extra bloemsuiker en serveer.