Smelt de boter in een grote pan en voeg er de sjalot en wortel aan toe. Roerbak enkele minuten en voeg het spek en de champignons toe. Bak goudbruin.
Giet de witte wijn bij de groentjes en laat uitkoken.
Strooi de bloem over de groentjes en meng goed totdat de bloem is opgenomen.
Giet de kipbouillon al roerend in de pan. Blijf roeren tot de saus kookt, hij zal meteen beginnen indikken, en voeg dan de room toe. Samen met de bieslook, peterselie en tijm. Roer goed en kruid met peper en zout.
Voeg de kip toe aan de pan en roer om. Warm door en giet de vulling in een ovenschotel.
Voor de biscuits:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem, zout, bakpoeder en baking soda. Snijd de koude boter in blokjes en snijd deze onder de bloemmengeling met een mes of in de foodprocessor.
Als de stukjes boter kleiner zijn dan erwtjes, mag de cheddar erbij. Meng en giet de koude, volle room erbij. Meng met een houten lepel tot een plakkerig deeg.
Verdeel het deeg in acht delen. Maak van elk deel deeg een dikke schijf en leg bovenop de kipvulling.