Ga terug

Soep van broccoli en peer

As Cooked By Ginger
Een heerlijke soep van broccoli en peer. Feestelijk gemaakt door hem af te werken met veenbessen, walnoten en broodkruim!
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 1 liter soep

Ingrediƫnten
  

Voor de soep

  • 1 ui grof gesneden
  • 1 grote broccoli (of 2 kleintjes) in roosjes
  • 2 rijpe conference peren in blokjes, niet geschild
  • 1,25 liter groentebouillon
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 2 boterhammen in fijne kruimels gemixt
  • 40 g walnoten fijn gesneden
  • 30 g gedroogde veenbessen grof gesneden
  • 1 scheutje room
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de peer en broccoli toe. Roer om, kruid met peper en zout en laat enkele minuten bakken.
  • Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kruimels goudbruin en krokant. Laat volledig afkoelen.
  • Mix de soep en verdeel over verschillende kommetjes. Giet er een klein scheutje room in (optioneel, zeker geen must) en werk af met de walnoten, veenbessen en broodkruim. Serveer meteen!
Trefwoord Broccoli, Peer, Veenbessen, Walnoot