Ga terug

Salade met appel en peer

As Cooked By Ginger
Een heerlijke winterse en feestelijke salade met appel en peer. De gedroogde veenbessen, amandelen en krokant spek zorgen ervoor dat het een echte smaakbom wordt!
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Belgisch

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 200 g speklapjes
  • 3 handvol gemengde sla kies een winterse mengeling
  • 1 peer in dunne schijfjes
  • 1 appel in dunne schijfjes
  • 120 g feta verkruimeld
  • 80 g gedroogde veenbessen
  • 5 el geroosterde amandelschilfers

Voor de dressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el ahornsiroop
  • peper, zout

Instructies
 

  • Bak het spek krokant, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Hak de salade grof en verdeel over een grote schotel. Verdeel daarop de schijfjes appel en peer.
  • Verkruimel de feta boven het geheel en strooi er de stukjes spek over.
  • Verdeel de gedroogde veenbessen en geroosterde amandelschilfers over de salade.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing en giet over de salade.
Trefwoord Appel, Peer, Salade