Maïsbrood
As Cooked By Ginger
Lekker hartig maïsbrood dat ideaal is als bijgerecht bij je avondmaal. Een lekkere, warme maaltijd met een stukje maïsbrood on the side? Yes, please!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
- 140 g maïsmeel
- 120 g patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 230 ml volle melk
- 1 el ahornsiroop
- 2 eieren
- 60 g boter gesmolten, lichtjes afgekoeld
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het maïsmeel met de bloem, bakpoeder en zout.
Meng in een aparte kom de melk met de ahornsiroop en de eieren. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij en meng nog eens.
Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 22x22 cm. Bak 20-25 minuten.
Laat afkoelen, smeer eventueel in met extra gesmolten boter, snijd in stukken en serveer.