Ga terug

Walnotentaart

As Cooked By Ginger
Heerlijke walnotentaart die aan de herfst doet denken. Met smaken als walnoten, bruine suiker en een heerlijke korst, is het een taartje dat iedereen gelukkig zal maken!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • Keukenmachine optioneel
  • Oven
  • Taartvorm 24 cm

Ingrediënten
  

Voor de korst

  • 200 g patisseriebloem
  • 30 g suiker
  • 1 snuf zout
  • 115 g boter zacht, in blokjes
  • 1 ei
  • 2 el room of melk

Voor de vulling

  • 250 g walnoten grof gehakt
  • 25 g patisseriebloem
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 200 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g boter gesmolten

Instructies
 

  • Meng voor de korst de bloem, suiker en zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelachtig deeg. Voeg het ei toe en meng. Voeg de room of melk toe. Kneed tot een deegbal en laat één uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een gekartelde taartvorm van 24 cm diameter in en bestrooi met bloem.
  • Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit. Bekleed er de taartvorm mee.
  • Meng de walnoten met de bloem en kaneel en verdeel gelijkmatig over de korst.
  • Meng de eieren met de bruine suiker en vanillesuiker. Klop glad met de garde en voeg de gesmolten boter toe. Meng nog eens en giet over de walnoten.
  • Verdeel gelijkmatig en bak 45 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en zet vervolgens minstens een uurtje in de koelkast.
  • Serveer zo of met wat vers geklopte slagroom. Smakelijk!
Trefwoord Taart, Walnoten