Ga terug

Groentesoep met worst en aardappel

As Cooked By Ginger
Een heerlijk bordje comfortfood, deze groentesoep met worst en aardappel. Een smaakvolle, krachtige bouillon boordevol groentjes en een lekker stukje vlees. YUM!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Belgisch

Equipment

  • Kookpot

Ingrediƫnten
  

  • 1 sjalot versnipperd
  • 350 g kippenworstjes in stukjes
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1,5 liter kipbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 g verse spinazie
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak er de sjalot glazig in.
  • Voeg de worst toe en bak goudbruin. Nadien voeg je de wortel, aardappel en courgette toe. Kruid stevig met peper en zout, roer om en laat een vijftal minuten bakken.
  • Giet de bouillon erbij en voeg de blaadjes laurier toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Kook nog vijf minuten. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
  • Dien op en laat het smaken!
Trefwoord Aardappelen, Bouillon, Worst