Ga terug

Gevulde butternut met linzen en feta

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, gevulde butternut met linzen en feta. Comfortfood op zijn best! Zo een gerechtje dat het beste smaakt op een koude, regenachtige avond.
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 butternut
  • 1 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 200 g linzen uit blik = uitgelekt gewicht
  • 150 ml water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 100 g feta + extra voor afwerking
  • 1 el munt versnipperd
  • 1 el peterselie versnipperd + extra voor afwerking
  • 50 g pompoenpitten
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de butternut, maak er inkepingen in, smeer beide helften in met olijfolie en kruid met zout. Bak 45 minuten of totdat je gemakkelijk door het vruchtvlees kan prikken.
  • Lepel het vruchtvlees uit beide helften.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en voeg er de kruiden aan toe (komijn, kaneel, paprikapoeder, cayennepeper). Roer en voeg de linzen toe.
  • Voeg na 2 minuten het vruchtvlees van de butternut toe en meng. Kruid met peper en zout.
  • Giet het water in de pot en voeg het bouillonblokje toe. Laat een 10 tal minuten pruttelen.
  • Wanneer het vocht bijna volledig ingekookt is, voeg je feta, peterselie en munt toe. Warm door en haal van het vuur.
  • Vul beide butternuthelften op met de linzenmengeling.
  • Werk af met extra feta, peterselie en de pompoenpitten.
Trefwoord Butternut, Feta, Linzen