Pompoenmuffins
As Cooked By Ginger
Heerlijke, kruidige, herfstige pompoenmuffins. Fluweelzacht en extra lekker door de roomkaastopping. Smullen!
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans
Keukenmachine optioneel
Oven
Voor de muffins
- 85 g boter zacht, in blokjes
- 90 g lichtbruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 200 g pompoenpuree
- 140 g patisseriebloem gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 1 snufje zout
Voor de topping:
- 100 g roomkaas
- 50 g Griekse yoghurt
- 1 tl vanille extract
- 2 el bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot één geheel in de keukenmachine.
Voeg er één voor één de eieren en toe en meng deze onder het beslag.
Doe de pompoenpuree bij het geheel en meng.
Voeg nu bloem, kaneel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.
Doe 9 muffinpapiertjes in de muffinplaat en vul tot aan de rand.
Bak 25 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Meng de roomkaas met de yoghurt en vanille. Voeg de bloemsuiker toe en meng. Lepel op de muffins en eet op!
Trefwoord Muffins, Pompoen