Ga terug

Pompoenmuffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, kruidige, herfstige pompoenmuffins. Fluweelzacht en extra lekker door de roomkaastopping. Smullen!
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 9 pompoenmuffins

Equipment

  • Keukenmachine optioneel
  • Oven

Ingrediënten
  

Voor de muffins

  • 85 g boter zacht, in blokjes
  • 90 g lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 g pompoenpuree
  • 140 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Voor de topping:

  • 100 g roomkaas
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el bloemsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot één geheel in de keukenmachine.
  • Voeg er één voor één de eieren en toe en meng deze onder het beslag.
  • Doe de pompoenpuree bij het geheel en meng.
  • Voeg nu bloem, kaneel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.
  • Doe 9 muffinpapiertjes in de muffinplaat en vul tot aan de rand.
  • Bak 25 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Meng de roomkaas met de yoghurt en vanille. Voeg de bloemsuiker toe en meng. Lepel op de muffins en eet op!
Trefwoord Muffins, Pompoen