Ga terug

Havermoutkoekjes met pindakaas en cacao

As Cooked By Ginger
Zachte en smeuïge no bake havermoutkoekjes met pindakaas en cacao. Een verrukkelijk zoet gebakje dat heel gemakkelijk is om te maken.
Bereidingstijd 15 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 havermoutkoekjes

Ingrediënten
  

  • 135 g havervlokken
  • 45 g cacapoeder
  • 60 g boter
  • 80 ml honing of rijstsiroop
  • 120 g pindakaas
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Meng de havervlokken met het cacaopoeder.
  • Doe de boter, honing of rijstsiroop, pindakaas en vanille in een steelpan. Smelt tot één geheel op middelhoog vuur.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng goed.
  • Laat kort afkoelen totdat de mengeling niet meer te warm is om aan te raken en rol balletjes. Gebruik ongeveer 1 eetlepel deeg per koekje.
  • Leg op een vel bakpapier, laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
Trefwoord Cacao, Havermout, Pindakaas