Ga terug

Kippenburgers met tzatziki

As Cooked By Ginger
Lekkere, sappige kippenburgers met tzatziki. Heerlijk met een salade on the side, maar ook lekker met geroosterde patatjes. Smakelijk!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de kippenburgers

  • 400 g kippengehakt
  • 12 zwarte, pitloze olijven grof gesneden
  • 4 stengels verse peterselie versnipperd
  • 1 tl citroenzeste
  • peper, zout
  • bakboter

Voor de tzatziki

  • 125 g Griekse yoghurt
  • sap 1/2 citroen
  • 1/4 komkommer in kleine blokjes
  • 1/2 tl oregano
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de olijven, peterselie en citroenzeste. Kruid met peper en zout, meng en vorm 6 burgertjes van de mengeling.
  • Smelt een klontje boter in de pan en bak de burgers erin aan. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op middellaag vuur. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Maak ondertussen de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met het citroensap, komkommer, oregano en een scheutje olijfolie. Kruid stevig met peper en zout en meng.
  • Leg de gare kippenburgers op een bord en zet er de tzatziki bij. Serveer met een grote salade naar keuze!