Aardappelwafels
As Cooked By Ginger
Heerlijke, hartige aardappelwafels met groene kruiden en cheddar. Smaakvol, leuk om te maken én nog veel leuker om op te eten!
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Voor de wafels
- 500 g vastkokende aardappelen geschild, in grote blokjes
- 1 ei
- 80 g geraspte cheddar
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 3 stengels verse peterselie versnipperd
- 50 g bloem
- 1 tl oregano
- peper, zout
Voor de dip
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl tahin
- 1 tl honing
- sap 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1 tl oregano
- peper, zout
Kook de aardappelblokjes gaar in een 15 tal minuten. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en volledig afkoelen.
Maak ondertussen de dip door alle ingrediënten te mengen. Zet in de koelkast.
Doe de afgekoelde aardappelblokjes in een mengkom en doe er het ei en de cheddar bij. Plet tot een puree met de pureestamper of een vork.
Voeg de lente-ui, peterselie en bloem toe en meng opnieuw. Kruid met de oregano, peper en zout en meng nog een laatste keer.
Verhit je wafelijzer op middelhoog.
Bak de wafels. Gebruik ongeveer 1/2 pollepel deeg per wafel.
Leg de afgebakken wafels op een rooster en houd warm in de oven. Serveer met de dip. Smakelijk!