Ga terug

Farfalle met paprikasaus en spinazie

As Cooked By Ginger
Heerlijke en romige farfalle met paprikasaus en spinazie. Een combinatie van geroosterde paprika, feta, roomkaas en rozemarijn zorgt in dit gerecht voor een echte smaakexplosie!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g farfalle
  • 2 rode paprika's
  • 125 g feta
  • 3 el roomkaas type Philadelphia
  • 2 handvol verse spinazie
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 60 g walnoten geroosterd, grof gehakt
  • 1/2 tl rozemarijn
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de buitenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten.
  • Laat de paprika's lichtjes afkoelen en verwijder het vel. Snijd grof.
  • Doe de geroosterde paprika, feta, roomkaas, peper, zout en rozemarijn in de foodprocessor of blender. Voeg 1 à 2 el olijfolie toe en mix tot een dikke saus.
  • Kook de farfalle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd 1-2 pollepels kookvocht apart.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de spinazie en rode peper in aan. Kruid met peper en zout.
  • Zet het vuur lager, voeg de paprikasaus toe en warm door. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan, samen met de walnoten. Dun eventueel uit met wat kookvocht en meng goed.
  • Serveer en werk eventueel af met extra feta en walnoten. Hmm!
Trefwoord Feta, Paprika, Spinazie