Ga terug

Rabarber crumble taart

As Cooked By Ginger
Zo'n beetje de lekkerste rabarber crumble taart die je ooit zal eten. Vol van smaak, boterachtig met de geweldige smaak van rabarber en vanille. Verrukkelijk lekker!
Totale tijd 2 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 1 rabarber crumble taart

Equipment

  • Springvorm 24 cm diameter

Ingrediënten
  

Voor de korst

  • 260 g patisseriebloem
  • snuf zout
  • 1 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 el melk

Voor de vulling

  • 700 g rabarber geschild, in blokjes
  • 150 g suiker
  • 50 g patisseriebloem
  • 10 g boter gesmolten

Voor de crumble

  • 60 g boter in blokjes
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 100 g bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng voor de korst de bloem met het zout, suiker en vanillesuiker. Voeg de zonnebloemolie en melk toe en kneed tot een deegbal.
  • Vet je springvorm (24 cm diameter) in, besprenkel met bloem en leg een vel bakpapier op de bodem. Bekleed met het deeg, zorg ervoor dat je ook de randen bedekt met deeg.
  • Maak de vulling door rabarber te mengen met de suiker en bloem. Doe het geheel over de korst en spreid gelijkmatig uit. Sprenkel er de gesmolten boter over.
  • Meng voor de crumble de bloem en lichtbruine suiker. Voeg de boter eraan toe en kneed met je vingers tot een crumble. Strooi over de rabarber.
  • Bak 60 minuten, laat afkoelen en zet nog enkele uren in de koelkast. Heerlijk!
Trefwoord Rabarber