Ga terug

Noedelsalade met scampi en rode kool

As Cooked By Ginger
Gezonde noedelsalade met scampi en rode kool, een smaakvol en gezond gerecht met een heerlijke dressing!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 100 g rijstnoedels
  • 2 handjes boerenkool in kleinere blaadjes gescheurd
  • 2 wortelen geschild & in reepjes
  • 1/3 rode kool in fijne reepjes
  • 18 scampi's ontdooid
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 65 g edamamebonen
  • 70 g amandelen geroosterd, grof gehakt
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder

Voor de dressing

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 2 el rietsuiker
  • 60 g volle yoghurt
  • snuf zout

Instructies
 

  • Pel de scampi's en doe ze in een mengkom. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met tijm, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Bak gaar en laat volledig afkoelen.
  • Meng de rode kool en boerenkool en doe er een klein scheutje olijfolie bij. Masseer de olijfolie in de kolen met je handen.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing.
  • Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze nadien meteen onder koud water en doe in een grote mengkom.
  • Voeg er de boerenkool en rode kool aan toe, de wortelen, edamame, scampi, amandelen en lente-ui. Giet de dressing erover en meng deze onder de salade. Werk af met de sesamzaadjes. Serveer!
Trefwoord Noedels