Ga terug

Bananenbrood met pindakaas

As Cooked By Ginger
Heerlijk fluffy bananenbrood met pindakaas. Ideaal als gemakkelijk ontbijtje of als lekker tussendoortje. Ook de kids zullen fan zijn!
Totale tijd 2 uur
Gang Gebak, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 1 bananenbrood

Equipment

  • Oven
  • Langwerpige bakvorm

Ingrediënten
  

  • 300 g overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 5 el ahornsiroop
  • 150 g pindakaas
  • 200 g speltbloem patisseriebloem kan ook
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 50 g pecannoten grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er vervolgens de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng glad met een garde.
  • Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het amandelmeel, bakpoeder en baking soda toe. Meng tot één geheel.
  • Vet een langwerpige bakvorm in. Leg er eventueel een vel bakpapier in en doe het beslag in de vorm.
  • Strooi er de pecannoten over en druk ze er lichtjes in.
  • Leg een vel bakpapier over het bananenbrood en bak 40 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 30 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord Banaan