Ga terug

Pompoenscones

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte, smeuïge pompoenscones met een glazuur van kaneel. Gewoonweg veel te lekker!
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 8 pompoenscones

Equipment

  • Oven
  • Foodprocessor (optioneel)

Ingrediënten
  

Voor de pompoenscones

  • 120 g pompoenpuree
  • 1 ei
  • 60 ml volle room
  • 360 g patisseriebloem
  • 80 g lichtbruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kardemom
  • snufje zout
  • 75 g koude boter

Voor het glazuur

  • 100 g bloemsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit en leg er een vel bakpapier op.
  • Meng de pompoenpuree, het ei en de volle room tot één geheel met de garde.
  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, kardemom en snufje zout in de foodprocessor. Pulseer een tweetal keer om alles te mengen.
  • Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe aan de bloemmengeling. Mix totdat de boter volledig onder de bloem gemengd is.
  • Voeg dit toe aan de pompoenmengeling en meng met een houten spatel. Na een tijd wordt het wat moeilijker om met de spatel te mengen. Doe dan wat bloem op je werkvlak en leg het deeg erop. Kneed het door de ene helft steeds over de andere helft te plooien en zo verder te kneden totdat je een mooi licht oranje deeg krijgt.
  • Vorm het deeg tot een cirkel van 5 cm dikte. Snijd het in 8 gelijke driehoeken. Leg op de bakplaat en bak 20 minuten.
  • Laat de scones lichtjes afkoelen terwijl je het glazuur maakt. Meng hiervoor de bloemsuiker met de kaneel en voeg vervolgens de melk toe. Meng totdat je een dik maar lopend glazuur krijgt.
  • Sprenkel het glazuur over je scones en serveer. Héérlijk!
Trefwoord Pompoen, Scones