Ga terug

Wortelcake

As Cooked By Ginger
Een heerlijke wortelcake met een frosting van roomkaas en vanille. Een smeuïge, zachte cake boordevol smaak. Perfect voor Pasen maar ook heerlijk in de herfst!
Totale tijd 3 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 1 wortelcake

Equipment

  • Rasp
  • Oven
  • Cakevorm 20 of 22 cm diameter

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 85 g donkerbruine suiker
  • 85 g suiker
  • 3 eieren
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 150 g geraspte wortel ongeveer 4 wortelen (zélf geraspt!)
  • zeste 1/2 sinaasappel
  • 180 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl speculaaskruiden optioneel
  • 70 g walnoten grof gehakt
  • 70 g rozijnen

Voor de roomkaas frosting

  • 120 g roomkaas
  • 1 tl vanilleextract
  • 1 el poedersuiker
  • handje walnoten grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bruine suiker, suiker, eieren en zonnebloemolie in een grote mengkom met de garde.
  • Voeg de geraspte wortel en sinaasappelzeste toe en meng.
  • Doe de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en speculaaskruiden bij het beslag en meng.
  • Spatel als laatste de walnoten en rozijnen onder het beslag en meng nog eens.
  • Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak 40 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en maak de frosting door de roomkaas te mengen met het vanilleextract en poedersuiker. Spatel het volledig over de cake en werk af met de walnoten. Serveer of bewaar in de koelkast.
Trefwoord Cake, Roomkaas, Wortelen