Doe de bloem en het zout in de foodprocessor en voeg er de koude boter aan toe. Mix tot een kruimelachtig geheel.
Meng de zure room, ijswater en citroensap en giet bij de bloemmengeling. Meng tot één geheel, kneed het met je handen tot een deegbal en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en neem er de bakplaat uit. Leg er een vel bakpapier op en bestrooi lichtjes met bloem. Doe ook wat bloem op je deegrol en je vingers.
Rol het deeg uit tot een grote cirkel van ongeveer 1/2 cm dikte.
Bestrooi met de geraspte mozzarella. Laat hierbij een 2-3 tal cm open aan de rand.
Verdeel de schijfjes courgette in cirkels op de kaas waarbij je de gele en groene courgette afwisselt. Kruid met peper.
Leg de gehalveerde kerstomaten met de binnenkant naar boven tussen de courgette. Bestrooi vervolgens royaal met geraspte parmezaan.
Besprenkel met olijfolie en de oregano en plooi vervolgens de randen van de taart naar binnen.
Klop het ei los en strijk er de deegranden van de taart mee in. Bak 50 minuten.
Serveer meteen of lauw of koud. Smakelijk!