Ga terug

Soep van geroosterde tomaat en paprika met gekruide kikkererwten

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge soep boordevol vitamientjes. Afgewerkt met krokante kikkererwten en verse basilicum. Super lekker!
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpot
  • Oven + Ovenschaal
  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 4 grote tomaten in grove stukken
  • 1 rode paprika in vier of acht
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 650 ml groentebouillon
  • 265 g kikkererwten = uitgelekt gewicht
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 4 stengels verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de tomaten en paprika in een grote ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Voeg de oregano, basilicum en tijm toe en kruid stevig met peper en zout.
  • Spoel de kikkererwten en dep droog. Voeg er flink wat olijfolie aan toe en het paprika-, curry-, en gemberpoeder. Kruid ook met peper en zout en spreid uit over een bakplaat.
  • Zet de kikkererwten en de groentjes 30 minuten in de oven. Schep beide even om in de helft.
  • Laat nadien de kikkererwten even wat afkoelen en doe de groentjes ondertussen in een grote pot samen met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur uit en mix glad.
  • Serveer de soep met de krokante kikkererwten en werk af met verse basilicum en extra peper.
Trefwoord Kikkererwten, Paprika, Soep, Tomaat