Schil de butternut met de dunschiller en snijd met de mandoline in dunne plakken.
Bak voor de tomatensaus de look aan in een flinke scheut olijfolie en voeg al snel de tomatenpuree toe. Bak één minuut en voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik telkens uit met een scheut water en voeg het toe aan de pan. Kruid met peper, zout, tijm, oregano en basilicum. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Maak de bechamelsaus door de boter te smelten in een sauspan. Voeg de bloem toe en meng met de garde tot een roux. Giet in een drietal keer de melk erbij en roer continu tot de saus lichtjes ingedikt is. Voeg de helft van de emmentaler toe, meng tot deze gesmolten is en kruid met peper, zout.
Neem een grote ovenschotel en doe een klein laagje tomatensaus op de bodem. Verdeel daarover pompoen, bechamelsaus, lasagnevellen en tomatensaus. Vervolg met opnieuw pompoen, bechamelsaus, lasagnevellen en tomatensaus. Eindig met de tomatensaus.
Verdeel de tweede helft van de emmentaler over de saus en bak 40-45 minuten in de oven.