Ga terug

Zalm Wellington

As Cooked By Ginger
Een feestelijke Zalm Wellington. Een hartelijk hoofdgerecht, ideaal voor bij de feestdagen!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de zalm

  • 200 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 30 g parmezaan geraspt
  • 1 el dille versnipperd
  • 1 el bieslook versnipperd
  • 40 g paneermeel
  • 2 zalmfilets
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de bijgerechten

  • 20 krielaardappelen in vier
  • 200 g boontjes gedopt en in twee gesneden
  • 250 g trostomaatjes
  • peper, zout
  • boter, olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de krieltjes en boontjes een 12 tal minuten.
  • Bak ondertussen de spinazie in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Giet ondertussen ook de krieltjes en boontjes af. Zet apart.
  • Voeg nu ricotta, parmezaan, dille en bieslook toe aan de spinazie en kruid met peper en zout. Meng goed en voeg als laatste het paneermeel toe en meng nog eens.
  • Rol het bladerdeeg uit en vorm het met je handen een beetje meer tot een rechthoek. Snijd in de breedte in 2, kruid de zalmfilets af met peper en zout en leg ze in het midden van de stukken bladerdeeg.
  • Verdeel de spinaziemengeling erover (mag een dikke laag zijn) en druk goed aan. Plooi het bladerdeeg toe. Eerste de lange randen, dan de korte.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de zalmpakketjes erop met de naden naar beneden. Maak bovenaan kruiselings inkepingen in het bladerdeeg.
  • Neem een keukenborsteltje en smeer het bladerdeeg volledig in met het ei (ook aan de zijkanten).
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet samen met de zalm 25 minuten in de oven.
  • Smelt een klont boter in een grote pan en bak er de krielaardappelen en boontjes in aan. Korst aan op hoog vuur en houd vervolgens warm op laag vuur.
  • Serveer alles samen.
Trefwoord Bladerdeeg, Spinazie, Zalm