Een heerlijke cheesecake met veenbessen, een korst van pretzels en een fruitige afwerking. Verrukkelijk en ideaal om te serveren tijdens de feestdagen!
100ggemengd rood fruit hoeveelheid en fruit naar keuze
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 22 cm heel lichtjes in en leg een vel bakpapier op de bodem.
Doe de pretzels en bruine suiker in de foodprocessor of blender en mix tot fijne kruimels. Doe in een mengkom en giet er de gesmolten boter bij. Meng heel goed, doe het geheel in de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak 10 minuten en laat volledig afkoelen.
Doe ondertussen de veenbessen in een steelpan met de suiker en het water. Laat een kleine 10 minuten pruttelen, prak de veenbessen fijn met de pureestamper of een vork en haal van het vuur wanneer het geheel een stevige pap is. Laat volledig afkoelen.
Zet na het bakken van de korst de oven op 160°C.
Doe voor de kaasvulling de roomkaas, Griekse yoghurt, vanille en suiker in de keukenmachine en klop met het garde opzetstuk tot een smeuïg geheel. Laat vervolgens op lage snelheid draaien en voeg de eieren één per één toe en mix tot een glad beslag. Je kan deze vulling ook met de elektrische garde maken.
Verdeel 3/4e van de veenbessenvulling over de pretzelkorst en spreid gelijkmatig uit. Giet er de kaasvulling over en zet 55 minuten in de oven. Dek eventueel het laatste kwartier af zodat de taart niet te bruin wordt.
Laat volledig afkoelen en zet de taart dan in de koelkast. Laat deze opstijven en volledig koud worden.
Lepel voor de afwerking de rest van de veenbessen uit over het midden van de taart. Werk af met het rood fruit en serveer.