Ga terug

Enchiladas met kipgehakt

As Cooked By Ginger
Heerlijke enchiladas met kipgehakt. Met het vlees, de tomatensaus en de kaas is het echt comfortfood op haar best!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de saus

  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 400 ml passata
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 tl oregano
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de tortilla's

  • 4 tortillavellen groot
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 400 g kipgehakt
  • 100 g emmentaler geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voor de saus

  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak er de wortelen en rode peper in aan. Voeg na enkele minuten de passata toe en kruid met oregano, peper en zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat rustig verder pruttelen terwijl je de vulling voor de tortilla's maakt.

Voor de tortilla's

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak er de courgette in aan. Voeg na enkele minuten de rode peper toe en een minuut later het gehakt.
  • Bak totdat het gehakt gaar is. Kruid stevig met peper en zout en voeg de helft van de emmentaler toe. Meng en haal van het vuur.
  • Verhit de tortilla's een 20-30 tal seconden in de microgolfoven zodat ze beter te plooien zijn.
  • Leg in het midden van elke tortilla een flink hoopje vulling. Rol op en leg in een ovenschotel.
  • Giet de saus over de vier tortilla's en eindig met de rest van de kaas.
  • Bak 20 minuten en serveer.

Notities

  • Je kan dit gerecht gewoon zo eten, dan raad ik 2 enchilada's per persoon aan. Als je het met een uitgebreide salade eet (een optie die ik zelf verkies), dan heeft de gemiddelde mens voldoende met 1 enchilada. 
  • Je kan de emmentaler ook vervangen door cheddar.
  • Je kan altijd extra ingrediënten toevoegen aan de saus zoals sjalot, paprika, maïs,.. 
Trefwoord Enchilada, Kip, Tortilla