Meng alle ingrediënten voor de balletjes en rol in 8 gehaktballen. Bak aan in boter en olijfolie. Korst aan op hoog vuur en laat rustig garen op laag vuur.
Voor de zoetzure saus
Meng alle ingrediënten voor de saus en doe het geheel in een sauspan. Breng aan de kook en laat vervolgens 10 minuten indikken op middelmatig vuur.
Voeg de balletjes toe aan de saus en laat 30 minuten pruttelen op laag vuur.
Voor de puree
Schil de krieltjes en kook gaar. Voeg het bouillonblokje toe aan het water.
Giet de patatjes af maar houd eerst een flinke pollepel van het kookwater/de bouillon apart.
Voeg een flinke scheut kookwater, de sojasaus en sesamolie toe aan de patatjes en plet tot een puree. Voeg extra kookwater toe indien nodig. Het moet een stevige maar gladde puree worden. Voeg de lente-ui toe, kruid met peper en meng.
Voor de rest
Kook de babywortelen beetgaar in een 8-tal minuten. Dep droog, smeer in met olijfolie en grill in een hete grillpan totdat ze een mooi grillpatroon krijgen.
Smeer de puree uit over de borden, leg er de gehaktballetjes bij alsook de wortelen. Besprenkel met extra saus en werk af met lente-ui en zwarte sesamzaadjes. Serveer.
Notities
Laat je saus niet te lang op hoog vuur koken. Aangezien er suiker inzit, zal de saus verbranden als je hem te lang te sterk kookt. Vergeet dus zeker je vuur niet lager te zetten.