Smeer de polpo in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet apart.
Snijd de tomaten in schijfjes en de kerstomaten in vier. Doe in een grote mengkom en voeg de gekookte inktvisstukjes toe.
Snijd de steeltjes van de appelkappertjes en voeg toe, samen met de olijven en de peterselie.
Giet een flinke hoeveelheid olijfolie en het sap van de halve citroen bij de salade. Kruid stevig met peper en zout en meng goed.
Bewaar de salade in de koelkast en verhit een grillpan. Deze moet erg heet zijn.
Schroei de polpo in een vijftal minuten aan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Leg op de salade en serveer.
Notities
Voorbeelden van gekookte inktvis en polpo in de winkel vind je hier en hier.
De salade is lekker als je hem meteen serveert, maar zeker zo lekker wanneer je de polpo nog koud laat worden in de koelkast met de rest van de salade.
Serveer met brood naar keuze, maar ik vind Turks brood er het lekkerst bij.
Lekker met een extra rucola- of veldslasalade on the side.