Ga terug

Speculaasmuffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, kruidige speculaasmuffins met extra speculaas on top. Crunchy, zacht, smaakvol,.. Het heeft alles wat een muffin nodig heeft!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 280 g patisseriebloem gezeefd
  • 120 g lichtbruine suiker
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl bakpoeder
  • 130 g boter gesmolten
  • 2 eieren
  • 250 ml havermelk (andere melk kan ook)
  • 100 g speculaaskoekjes
  • 6 extra speculaaskoekjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, bruine suiker, speculaaskruiden, kaneel en kardemom.
  • Meng apart de melk en eieren met de gesmolten boter. Klop stevig los met de garde en giet het bij de droge ingrediënten. Meng tot één geheel met een houten spatel.
  • Breek de 100 g speculaaskoekjes in stukken van verschillende grootte en meng ze onder het beslag.
  • Steek muffinvormpjes in de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 vormpjes.
  • Breek de 6 speculaaskoekjes in stukjes en strooi ze over de muffins. Druk ze lichtjes in het deeg.
  • Bak 25 minuten en laat afkoelen. Smakelijk!
Trefwoord Muffins, Speculaas