Ga terug

Vanilleyoghurt muffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, luchtige muffins op basis van vanilleyoghurt. Ideaal als lichte snack en om mee te trakteren. Het is zo'n muffin die iedereen lust!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 250 g vanilleyoghurt
  • 3 eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 230 g patisseriebloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de vanilleyoghurt met de eieren, zonnebloemolie en suiker. Klop stevig los met de garde.
  • Zeef de bloem boven de mengkom en voeg het bakpoeder toe. Meng.
  • Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 vormpjes.
  • Bak 20 minuten en laat afkoelen. Enjoy!

Notities

  • Deze muffins zijn dé ideale traktatie voor in de klas, de kinderopvang, scouts,.. Overal waar trakteren een ding is dus!
  • Voeg gerust fruit naar keuze toe. Ik denk aan bosbessen, frambozen, braambessen, appel, peer,... Een fruitje kiezen en toevoegen.
  • Een snufje kaneel en/of een beetje kardemom gaan deze muffin ook niet misstaan. Eens het proberen waard?
  • Je kan uiteraard ook gewone yoghurt gebruiken en wat vanillesuiker of vanille-extract toevoegen. Kies dan voor volle natuuryoghurt om hetzelfde fluffy resultaat te bekomen. 
Trefwoord Muffins, Vanilleyoghurt