Soep

Wortelsoep met kurkuma

Een heerlijke soep kan me van tijd tot tijd zo smaken. Aangezien ik een enorme koukleum ben, kan het me echt enorm deugd doen. Als ik na een lange dag werken en pendelen eindelijk thuis ben, kan ik erg genieten van een kom soep. Voor mezelf de definitie van troostvoer. In de zomer eet ik het een stuk minder vaak, maar van tijd tot tijd maak ik er toch eentje. Want toegegeven, op zo’n druilerige, grijze, niet zo warme zomerdag kan een goede tas soep toch echt wel smaken.

unnamed (28)

Vroeger, als kind, aten wij het zelfs vaak in de zomer als we na een hele dag zon terug thuis kwamen, een goede douche genomen hadden, ingesmeerd werden met aftersun en moe in de zetel lagen. Dan een kom homemade soep van de mama, liefst van al nog met balletjes. De hemel op aarde, echte nostalgie.

Ondertussen ben ik al oud en getrouwd (ahum, oud, dat valt natuurlijk nog mee) en maak ik mijn eigen soepjes. Een tikkeltje anders dan de traditionele soepen van de mama, maar nog steeds erg lekker!

unnamed (33)

Benodigdheden:

10 wortelen

2 tl kurkuma

3 cm verse gember

2 takjes verse rozemarijn

enkele stengels verse bieslook

1 tl kaneel

500 ml kippenbouillon

350 ml kokosmelk

peper, zout

olijfolie

Afwerking: noten, pitten of zaden naar keuze en een royale hoeveelheid tuinkers

unnamed (29)

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur en stoof de wortelen aan. Snijd ondertussen de verse gember in kleine stukjes en voeg deze na enkele minuten ook toe. Versnipper de rozemarijn en de bieslook en voeg toe. Meng goed en laat even aanbakken. Voeg nu de kurkuma en kaneel toe. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Voeg vervolgens de bouillon en dan de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Wanneer het geheel goed kookt, zet je het vuur op middellaag en laat je het zo’n 20 minuten koken. Prik even in de wortels om te zien of ze gaar zijn. Als dit het geval is, mix je de soep tot een glad geheel.

Schep in een soepkom en werk af met gemengde zaden en pitten en goed veel tuinkers. Oh zo lekker!

Smakelijk!

unnamed (32)

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *