Chocolade,  Healthy,  Koekjes,  Snacks

Zondag Bakdag: Quinoakoekjes met chocolade

Geloof je me als ik je zeg dat je gezonde koekjes kan maken mét chocolade en je ze niet eens hoeft te bakken? Nee? Het is nochtans zeker en vast waar! Oh, en bovendien zijn ze nog lekker ook én vullen ze best wel waardoor dat je er niet snel te veel van zal eten. Trust me, ik ben zo’n persoon die het nooit, maar dan ook echt nooit, bij gewoon één koekje kan laten. Eentje is geentje, maar dat geldt bij deze koekjes alvast niet.

Ze zijn vol van smaak en niet eens ongezond. Dat terwijl ze wel lekker naar chocolade en pindakaas smaken. Een duo om U tegen te zeggen trouwens. Wie wilt er proeven?

IMG_4202

Benodigdheden, voor ongeveer 12 koekjes:

60 g kokosolie

2 el melk naar keuze (ik nam amandel)

120 g pindakaas

100 g gekookte quinoa, volledig afgekoeld (ongeveer 80 g ongekookt)

60 g quinoavlokken

70 g kokosbloesemsuiker

40 g rauw cacaopoeder

50 g kokospoeder

Afwerking: extra kokospoeder

IMG_4214

Bereiding:

Neem er een sauspan bij en doe er de kokosolie, cacaopoeder, melk en kokosbloesemsuiker in. Verhit op middelmatig vuur en blijf roeren tot het volledig gesmolten is. Als het zachtjes pruttelt, haal je het van het vuur.

IMG_4630

Voeg er vervolgens de quinoavlokken aan toe. Meng goed en voeg dan de gekookte quinoa, pindakaas en kokospoeder toe. Meng alles goed door elkaar, vorm met je handen balletjes van het deeg en leg deze op een vel bakpapier. Druk ze wat plat zodat ze koekjes vormen, sprenkel er wat extra kokospoeder over en laat opstijven in de koelkast (dit duurt ongeveer 1-2 uurtjes). Je kan ze ongeveer een weekje in de koelkast bewaren.

Zo lekker, enjoy!

IMG_4200

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *