Chocolade,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Zondag Bakdag: Pecan-snoepertjes met karamel en witte chocolade

Zijn het koekjes? Niet echt. Cakejes? Ook niet. Kleine gebakjes? Nope. Welke naam geven we het kind dan? Snoepertjes! Ik herhaal: Snoepertjes, niet snoepjes, want dat is het al helemaal niet. Soms maakt een mens iets dat het geen naam kan geven. Dan moeten we maar creatief zijn en een woord kiezen dat leuk klinkt. Snoepertjes klinkt gewoon leuk. Ik heb besloten dat ik het een tof woord vind. Jullie ook?

Mooi woord of niet. Lekker zijn ze alvast wel. Pecannoten, karamel en witte chocolade. Kan er nog een betere combinatie zijn? Oké, pannenkoek en Nutella en pure chocolade en pindakaas behoren zeker ook in het rijtje van de topcombo’s, maar my God… karamel en witte chocolade? Yes, please!

IMG_5874

Karamel is niet mijn favoriet ding om te maken. De eerste keer heb ik mijn pan bijna moeten weggooien, de tweede keer heb ik enkele lagen vel van mijn vingers verloren (god, wat is dat heeeheeeet!) en vanaf toen ging het beter… Het blijft iets dat ik niet super graag maak, maar het is wel echt lekker en leuk te combineren in verschillende gebakjes.

Bij deze dus: Pecan-snoepertjes met karamel en witte chocolade.

IMG_5877

Benodigdheden, voor ongeveer 8 snoepertjes:

100 g witte chocolade + klein scheutje melk

60 g pecannnoten

karamel: 100 g suiker, 45 g boter, 60 ml slagroom

IMG_5878

Bereiding:

Rooster de pecannoten in zijn geheel enkele minuten in de koekenpan en zet apart.

Maak vervolgens de karamel. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg dan de suiker toe. Laat deze smelten en schud hierbij af en toe met de pan (niet roeren in de suiker!). Wanneer de suiker gesmolten is en een bruine kleur begint te krijgen, haal je hem van het vuur en roer je er de boter door. Zet vervolgens de slagroom een halve minuut in de microgolfoven zodat hij wat warm wordt en meng deze al roerend door de karamel. Blijf roeren met de garde tot je een smeuïg geheel krijgt. Giet meteen in een glazen potje.

Smelt nu de chocolade met een klein scheutje melk in de microgolf. Roer er om de halve minuut even door totdat het volledig gesmolten is.

Neem er een vel bakpapier bij en smeer met de bolle kant van je lepel acht vlekjes chocolade op het papier (om de noten te laten plakken). Verdeel nu de pecannoten over deze acht chocoladevlekjes. Stapel ze wat over elkaar zodat het echt stapeltjes worden. Schep er vervolgens een flinke eetlepel karamel overheen en dan een flinke eetlepel chocolade.

Laat volledig opstijven in de koelkast en geniet er erna van met een lekker koffietje.

Een snoepertje iemand?

Laurence

IMG_5876

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.