Chocolade,  Snacks

Witte chocolade-noten rotsjes

Gekke titel. I know, maar ik heb niet echt een goed woord voor dit receptje. Het is een notenmengeling met rijstwafels en witte chocolade. Als iemand daar een kort en krachtig woord voor kan bedenken… Let me know!

Deze snack is geheel per ongeluk ontstaan. Ik had de bosvruchten-yoghurt ijsjes gemaakt en ik wou eentje ervan proberen te dippen in witte chocolade om het ijsje te pimpen. Dat deed ik maar dat mislukte grandioos, dus daar zat ik plots met een overschot aan gesmolten witte chocolade. Ik haat verspilling, ik zou echt hartzeer hebben gehad als ik het allemaal had moeten weggooien, maar ik moest snel zijn en iets verzinnen voordat de chocolade terug zou stollen. Ik graaide wat noten en de rijstwafels uit de kast, gooide alles in de blender en smeet het bij de chocolade. Ik dacht, mmm, dat valt toch nog te bekijken of dat wel lekker zal zijn. Ik zette ze in de koelkast en wat bleek? Ze zijn helemaal top! Heerlijk om een paar van in de koelkast te hebben liggen, voor als er een klein hongertje om de hoek komt kijken. En zoals je kan lezen, heel gemakkelijk om te maken.

IMG_1738-2

Benodigdheden, voor 9 rotsjes:

150 g witte chocolade

handvol amandelen

handvol hazelnoten

2 rijstwafels

IMG_1742-2

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur. Doe de noten in de foodprocessor en mix tot grove stukken. Voeg alvast toe aan de chocolade. Doe de rijstwafels nu ook in de foodprocessor en mix tot fijne korrels. Voeg ook toe aan de chocolade en meng alles stevig onder elkaar.

Doe wat bakpapier op een bordje en vorm ongeveer 9 hoopjes. Zet in de koelkast en laat volledig hard worden voordat je ervan snoept.

De rijstwafel zorgt voor een verrassende toets. Heel lekker!

Geniet ervan.

Laurence

IMG_1728-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *