• Comfortfood,  Vlees

    Noedels met pepersaus en entrecôte

    Hallo! Wat een leuke opdracht ik pas heb mogen doen. Helemaal mijn ding! Het heeft niet meteen iets met de blog te maken, maar ik heb besloten toch één van de receptjes te delen. Lacroix vroeg me een tijd geleden of ik vier recepten kon ontwikkelen met hun fonds, inclusief foodstyling, fotografie,.. Kortom, alles erop en eraan. Eén van de…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Chocolademuffins met stukjes witte chocolade

    Heb ik overdreven met deze muffins? You tell me.. Chocolademuffins mét ook nog eens stukjes witte chocolade in. Eerder ‘chocolate heaven’ ja! Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen van tijd tot tijd, zeker? Ik vind alvast van wel en daarom besloot ik niet alleen de meest fluffy chocolademuffins te maken, maar ook nog eens stukjes witte chocolade toe…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

    Lasagne van gegrilde groentjes

    Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…

  • Comfortfood,  Pasta,  Wild

    Tagliatelle met ragout van everzwijn

    Hoezee, het is feest. De leuke wildperiode komt er weer aan. Dé periode waar je heerlijke stukken vlees kan vinden in de winkel. Wild, wild, wild en nog eens wild. Hert, eend, everzwijn, hazenrug,… Noem maar op. Ondanks het feit dat ik regelmatig vegetarisch eet, leid ik zeker geen vleesloos bestaan en geniet ook ik af en toe van een…

  • Dessert

    Zondag Bakdag: Pindakaasmousse

    I love pindakaas! Er is geen ontkennen aan. Heaven. Ik maak dan ook regelmatig een nieuw gebakje waar pindakaas in verwerkt zit. Zoals deze pralines, deze chocoladecake met pindakaasvulling en de absolute topper: mijn pindakaas cheesecake. Zoals jullie wel door hebben, lust ik graag pindakaas én bak ik er heel graag mee. Het is een dankbaar product. Het zorgt voor binding en…

  • Ontbijt

    Chiapudding met citroen en kokos

    Gezond ontbijten. Het is me wat, hé. Voor mij persoonlijk één van de grotere uitdagingen als het op mijn voedingspatroon aankomt. Op werkdagen is het excuus ’te weinig tijd’, maar op dagen dat ik thuis ben, komt het ook vaak neer op een tas koffie met een stukje chocolade. GOED BEZIG, GINGER. Oké, toegegeven, ik heb vanaf nu wel het…

  • Aperitief

    Aperitief: Broodrolletjes met spek en kaas

    Lekker aperitieven, zoals ik vaker herhaald heb, is één van mijn lievelingsactiviteiten en momenten des levens. Altijd zo genieten! Ik houd van alle soorten aperitieven. Ik leef graag gezond, maar durf gerust een zakje chips open te trekken of eens iets minder gezond voor te schotelen. Een mens moet zijn balans kennen, hé. Leef gezond, maar ontzeg jezelf aub dat…

  • Aperitief,  Schaaldieren

    Crab cakes

    Van tijd tot tijd vraag ik jullie al eens wat jullie graag op de blog willen zien verschijnen. Crab cakes was zo één van die dingen die ik doorkreeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even wat research, wat getest in de keuken et voilà. Crab cakes klaar! Ik eet trouwens echt heel graag krab en bij uitbreiding zo goed als alle…

  • Vis

    Kabeljauw met een kruidig korstje en een couscoussalade

    Vandaag gaan we voor een gerechtje dat ik persoonlijk ideaal vind om te serveren tijdens een etentje. Een mooi stukje vis, daar doe je nooit kwaad mee. Vandaag koken we met de baron van kabeljauw. Een lekker stukje vis, rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten dat rechtstreeks uit de Ijslandse wateren komt. Delhaize heeft deze vis momenteel in de winkel…

  • Salades,  Veggie

    Salade van geroosterde appel, courgette en geitenkaas

    Bonjour! Laten we het even over fruit in je eten hebben. Voor mij is dit de regel: Is de maaltijd warm dan liefst fruit-arm, is de maaltijd koud dan doe je met fruit niets fout’. Ik wil géén warm fruit in mijn warme maaltijden. Nope, nee, niet doen. In mijn salades en koude gerechten daarentegen. Gimme gimme gimme! Daarom ben…