-
Zondag Bakdag: Flantaart
Haaa, flan. Het doet me enorm denken aan die potjes van vroeger. Die je ondersteboven op je bord moest zetten, potje er vanaf en dan de karamel die over je flanneke drupte. Nostalgie! Super lekker, maar vandaag gaan we voor een flantaart. Een gevaarlijk taartje. Meestal proef ik één stuk van mijn gebak en deel ik de rest uit. Ik…
-
Rijstschotel met broccoli en runderreepjes
Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb een ongelofelijke haast. Herkenbaar? Voor mij ook van tijd tot tijd en ondanks dat ik dan weinig tijd heb, ben ik iemand die nood heeft aan een voedzaam avondmaal. Als het dus van snel, gemakkelijk en lekker moet zijn, dan is rijst één van mijn betere vrienden. Met rijst…
-
Mosselen in rode curry
Dat ik ondertussen zo af en toe in het Delhaize Magazine verschijn, is geen groot nieuws meer. Al mag het dan geen groot nieuws meer zijn, het is wél heel erg leuk nieuws. Met je eigen ontwikkelde receptjes in zo’n tof magazine mogen komen… Ik blijf er fier op. Meer nog, ik doe dat ook geweldig graag. ’s Morgens vroeg…
-
Zondag Bakdag: Appel-kaneelwafels
Haaa, wafels. Ik kan er zo van genieten. Traditionele wafels, wafels met havermout, chocoladewafels of wafels met nootjes, Luikse wafels of Brusselse of wafels met chocoladestukjes in. Ik lust ze allemaal. Zo ook deze lekkere kaneelwafels met appelmoes en gebakken appeltjes. Wafels bakken heeft zoiets nostalgisch en gelukzalig. Het doet me ontzettend aan mijn oma denken, die trouwens heerlijke wafels…
-
Gezonde mini pizza’s
Toegegeven, mini pizza’s zijn life. Een avondje met vriendinnen, een paar glaasjes wijn teveel, het wordt wat later en dan…. komt er iemand af met mini pizza’s. Dat is échte levensvreugde. Hoe goed kan dat smaken, toch? Een ander beeld. Een avondje met vriendinnen, iedereen doet het rustig aan en je wilt een aperitiefhapje serveren. Eén van de vele gerechtjes…
-
Snelle pasta met geroosterde groentjes
We leven in een tijd waar alles altijd snel moet gaan. Ik ben meer dan schuldig aan het in stand houden van die cultuur. Ik heb géén geduld. Géén. Ik ben altijd gehaast. Altijd. Ergens 10 jaar geleden dat geduld achter gelaten, denk ik. Al kan ik me niet herinneren dat ik ooit een geduldig mens was. Als kind niet…
-
Involtini van rundvlees met gebakken patatjes en een groene salade
Involtini, één van de vele lekkere dingen afkomstig uit de Italiaanse keuken. Een dun lapje kalfsvlees belegd met lekkers (zei er iemand kaas?) en dan opgerold. Heerlijk! Zoals ik al zei worden ze normaal gezien met kalfsvlees gemaakt, maar vandaag gaan we het een beetje anders doen. We gaan ze met rundvlees maken, zoals de titel al suggereert. Gewoon, om…
-
Gezonde bowl met boerenkool en een dressing van bloedsinaasappel
Soms heb ik van die periodes dat het ene feestje na het andere volgt en de etentjes vol overdaad zich opstapelen. Geweldig, dat wel, ik leef voor die gezellige tafelmomenten, maar teveel is teveel. Na enkele verjaardagsetentjes van zowel mezelf als husband, een vakantie in Malaga, een vrijgezellenweekend met mijn zotte vriendinnen (nog iemand een jeneverke?), een familiefeest met véél…
-
Cannelloni met broccoli en walnoten
De klassieke cannelloni kennen we allemaal. Met gehakt en bechamelsaus. Uiteraard super lekker! Als we er dan een vegetarische versie van maken, dan grijpen we al snel naar ricotta en spinazie. Ook super lekker. Maar wat als we die lekkere pastabuisjes gewoon eens met iets anders willen vullen? Gewoon eens zot doen. Awel, dan ben je aan het juiste adres,…
-
Quesadillas met geitenkaas en vijgen
In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook…