• Maar dat is tof!,  Super Healthy,  Vis

    Rijstsalade met roodbaars

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…

  • Voor- of bijgerecht

    Geplette aardappelen met avocado-dressing

    Je hebt ze waarschijnlijk al op veel plaatsen zien verschijnen, deze geplette aardappelen oftewel ‘smashed potatoes’. Zowel op Pinterest als op Instagram had ik ze een paar keer gezien en ik was er zo benieuwd naar, naar deze patatjes. Thuis eten we niet zo heel vaak aardappelen. Als we het doen, zijn dat meestal krieltjes. Ik vind het leuk om…

  • Comfortfood,  Vlees

    Risotto met kastanje, worst en spinazie

    Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…

  • Healthy,  Ontbijt

    Zondag Bakdag: Granola met kurkuma

    Zowel granola als kurkuma zijn al een tijdje twee populaire dingen. Granola wordt door iedereen wel een keertje zelf gemaakt en steeds vaker eten mensen het als ontbijt, in combinatie met yoghurt en fruit. Kurkuma wordt gebruikt in het populaire drankje ‘golden milk’ en het zou veel goede eigenschappen hebben. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingswerend. Ik gebruik het ook regelmatig.…

  • Comfortfood,  Super Healthy,  Veggie

    Labneh met geroosterde groentjes en za’atar

    Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…

  • Healthy,  Ontbijt,  Snacks

    Havermoutrepen met amandel en honing

    Of je ze nu als ontbijt of als snack eet, dagelijks of sporadisch, met pindakaas of amandelboter, met of zonder chocolade,… We lusten allemaal van tijd tot tijd wel een granenreep en al zeker deze havermoutrepen met amandel en honing. Ik eet ze trouwens zo goed als uitsluitend homemade. Zo heb ik beter onder controle wat er in mijn energiebooster…

  • Aperitief

    Aperitief: Loaded Hummus

    Hummus. Het is een hele tijd geleden al overgewaaid vanuit het Midden-Oosten en het is ondertussen niet meer weg te denken uit onze keukens. Ik serveer het bijna altijd als één van de hapjes tijdens een feestje. Zo goed als iedereen lust het. In onze familie zijn zelfs de kindjes er dol op. Als in, stokje erin, hummus van het…

  • Flatlay van zachte amandelkoekjes
    Koekjes

    Amandelkoekjes

    Als je van frangipane houdt, dan houd je van deze amandelkoekjes. Zo simpel is het. Ze zijn rijkelijk, vol van smaak, zacht en chewy en ze zijn echt.. holy moly. LEK-KER! Ik ben wel van de koekjes. Dat was waarschijnlijk wel al duidelijk, want er staan super veel koekjes op de blog. Ik bak het gewoon heel graag. Niet teveel…

  • Dessert

    Zondag ‘Bakdag’: Vanille ijs met cava aardbeitjes

    Als je nog op zoek bent naar een fris, lekker en snel dessertje om de zomervakantie mee af te sluiten, dan ben je aan het goede adres vandaag. Morgen is het weer school. Veel kindjes die hun boekentas terug uit de kast halen en veel mama’s en papa’s die traantjes weg pinken. Ik zit daar gelukkig nog niet aan en…

  • Salades,  Schaaldieren,  Super Healthy

    Salade met scampi en appel

    Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze…