Chocolade,  Healthy,  Ontbijt

Zondag Bakdag: Chocolade-kokos granola

Holy granoly, wat zijn we met zijn allen toch fan van granola. In onze yoghurt, onze smoothiebowls, uit het vuistje, als afwerking van een dessertje,.. noem maar op. Het is leuk om te eten én om te maken. Vanalles bij elkaar in een grote kom, wat zoet- en vetstof en experimenteren maar. Ik wou er altijd al eentje maken met grote brokken, want ja, wie vist er nu niet altijd de grote brokken uit zijn granola. Of heet dat dan muesli? Who knows, feit is dat die grote brokken niet altijd even gemakkelijk te realiseren zijn. Tot deze granola. I did it! Grote brokken en al. Hoe geweldig is dat. Komt ie hoor!

IMG_2493-2
Psssst, wat vinden jullie van mijn super mooie snijplank? Je kan hem hier vinden en ook zelf personaliseren, helemaal naar je eigen zin. Er zijn heel veel verschillende designs!

Benodigdheden:

180 g havervlokken

130 g rice krispies of andere gepofte rijstkorrels (zorgt voor een lekkere bite)

40 g cacaopoeder

120 ml honing of rijstsiroop

1 grote el kokosolie

40 g geraspte kokos

IMG_2504-2

Bereiding:

Doe de havervlokken, rice krispies en cacaopoeder samen in een kom en meng. Doe de honing/rijstsiroop en kokosolie samen in een kommetje en zet dit ongeveer 30 seconden in de microgolfoven of tot de kokosolie gesmolten is. Meng tot één geheel, dit zou nu vrij lopend moeten zijn en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng en voeg als laatste de kokosrasp toe en meng.

IMG_2495-2
‘First I drink the coffee, then I do the things’. Zo’n toffe mok kan jij ook helemaal naar je eigen hand personaliseren via deze link. 

Neem er een bakplaat bij en leg er een vel bakpapier op. Stort er de granola op en druk met je handen aan tot een grote rechthoek. Zet 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat een uurtje afkoelen en breek nadien in stukken. Leve de grote stukken in je granola. Jammie! Bewaar in een afgesloten pot.

Smakelijk,

Laurence

IMG_2494-2

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *