Healthy,  Ontbijt,  Snacks

Granola met pindakaas

Granola met pindakaas. Ik ken heel weinig mensen die niet van granola houden. Ik ken er wel veel die het niet zo vaak eten en graag blijven vasthouden aan hun boke met choco ’s morgens, maar mensen die het echt niet lusten? Nee, die moet ik nog tegenkomen. De mengeling van havermout, noten, zaden, honing,… Het is gewoon heerlijk! Dat kan niemand ontkennen, denk ik.

Laat je creativiteit de vrije loop!

Je kan bijzonder veel kanten uit met granola als je hem zelf maakt. Je kan er vanalles in doen dat je graag eet en experimenteren met veel verschillende ingrediënten. Zoals ik vorige keer bij de pindakaaskoekjes al zei, was ik aan het prutsen aan een granola met pindakaas. Ik heb pindakaas sinds kort een kans gegeven, en daar heb ik écht nog geen spijt van gehad. Ik pak vandaag alweer uit met een pindakaasgerechtje. Namelijk deze heerlijke granola met pindakaas. Na dit gerecht zal ik even stoppen met de pindakaas, anders begint het jullie misschien wat te vervelen en dat willen we niet, natuurlijk!

Wat heb je nodig?

  • Havervlokken
  • Walnoten: of pecannoten
  • Hazelnoten
  • Amandelen
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenpitten
  • Lijnzaad
  • Chiazaad
  • Sesamzaad
  • Pindakaas
  • Honing
  • Zonnebloemolie

Wat moet je doen?

Dat is eigenlijk heel simpel en altijd een beetje hetzelfde bij elke granola. Je mengt eerst alle droge ingrediënten, vergeet hierbij je noten niet grof te hakken.

Doe dan de natte ingrediënten, zijnde de pindakaas, honing en zonnebloemolie in een steelpan en smelt op het vuur tot één geheel. Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed. Tot echt elk vlokje haver of stukje noot een laagje van de pindakaasmengeling heeft.

Stort op een bakplaat, spreid uit en bak af. Meng om de zoveel tijd alles onder elkaar zodat de bovenkant van de granola niet aanbrandt tijdens het bakken.

Volledig laten afkoelen en in een afgesloten doos of pot bewaren. Tot ie op is,.. en dan kan je weer aan de volgende lading beginnen 😉

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Vervangingen: Je kan uiteraard mixen en matchen met de droge ingrediënten. Zolang je ongeveer op hetzelfde gewicht uitkomt, zit je goed. Anders ga je misschien teveel of te weinig van de pindakaasmengeling hebben.
  • Pindakaas: Je kan kiezen welke pindakaas je gebruikt, gewoon je favorietje is prima.
  • Honing: Kan vervangen worden door agavesiroop of rijstsiroop.
  • Zonnebloemolie: Kan vervangen worden door eender welke neutrale olie.
  • Bewaren: Je kan de granola ongeveer een maand bewaren of totdat hij nog lekker smaakt. Als je granola wat stoffig ruikt of smaakt, dan is het tijd om hem weg te doen en een nieuwe te maken.

Helemaal gek op granola en kriebelt het om meer gerechtjes te testen? Neem dan eens een kijkje bij de rest van mijn recepten voor granola.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Granola met pindakaas

As Cooked By Ginger
Een lekkere, gezonde en voedzame granola met pindakaas. Een hongerstiller en perfect om 's morgens over je yoghurt te strooien!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 20 porties

Equipment

  • 1 Bakplaat met vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 180 g havervlokken
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 60 g hazelnoten grof gehakt
  • 60 g amandelen grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 20 g chiazaad
  • 10 g lijnzaad
  • 10 g sesamzaad
  • 100 g pindakaas
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie ong. 30 ml

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Meng alle droge ingrediënten. Dit zijn alle ingrediënten behalve de drie laatste.
  • Doe de pindakaas, honing en zonnebloemolie in een steelpan en smelt tot één geheel op het vuur.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed. Tot alle droge ingrediënten nat zijn.
  • Doe alles op de bakplaat (waar je een vel bakpapier op gelegd hebt) en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak 10 minuten, schep om, bak nog eens 10 minuten, schep opnieuw om en bak nog 5 minuten. Bak dus 25 minuten in totaal. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. Smakelijk!
Trefwoord Havervlokken, Noten, Pindakaas, Zaden

5 Comments

      • Witvrouwen Anita

        GRANOLA MET GEKONFIJTE GEMBER
        Proficiat Laurence met dit heerlijk gezond gerecht. Voor mij een must in mijn palliatieve situatie.
        De ingrediënten en hoeveelheden zijn voor mij een leidraad. Er wordt dan ook telkens nog een persoonlijke toets aan gegeven.
        We zoeten met Agavesiroop. Ook de oven wordt maar op 170 graden voorverwarmd. Als de granola te bruin gaat kleuren, dan wordt het ongezond. We voegen al eens gesuikerde, geconfijte gember toe. Zo wordt het de verwerkte versie van “By As cooked by Ginger” door “Dameblanche” alhoewel mijn man de kok is… 😍
        Ik heb u een mail gestuurd in verband met dit gerecht. Om het te delen, als we verwijzen naar “As Cooked by Ginger”.

  • Dameblanche

    Beste Laurence,
    Kan je mijn naam vervangen door “Dameblanche”, is Witvrouwen Anita, aub.

    Ik wist niet wat ik moest invullen bij site. Dus dat mag ook weg..
    Dan bent u bedankt.

    Mag ik uw recept delen als ik verwijs naar “As Cooked by Ginger” dan kan ik dat heerlijk recept delen.

    Groetjes
    Witvrouwen Anita

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept