Fruit,  Healthy,  Ontbijt,  Snacks

Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood, er moeten wel zo’n duizend en één versies van te vinden zijn. Je kan het op zoveel verschillende manieren maken en ik experimenteer er af en toe mee. Sommigen zijn er fan van en anderen dan weer niet. Ik moet zeggen dat ik ook heb moeten wennen aan de smaak, maar uiteindelijk eet ik het af en toe nog wel graag. Plus, het is een heel gemakkelijk ontbijtje. Je kan het brood in stukken snijden en invriezen en er gewoon telkens een stukje uithalen wanneer je het nodig hebt. Ideaal. Daarbovenop komt nog dat het gezond, voedzaam en verzadigend is. Je hebt er gemakkelijk genoeg mee en je krijgt een brok energie mee om de voormiddag mee door te komen. Een perfect ontbijtje voor tijdens de werkweek, maar ook een perfecte snack, om de honger te stillen. De honger die oh zo gemakkelijk de kop opsteekt als je hard aan het werken bent.

Benodigdheden:

2 dikke rijpe bananen

100 g amandelmeel

150 g speltbloem

60 g pecannoten

2 el honing of rijstsiroop

125 g natuuryoghurt

3 eieren

3 el cacaopoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Plet de bananen zeer goed met een vork. Voeg er de eieren, honing of rijstsiroop en de yoghurt aan toe. Meng met de garde tot een glad beslag. Zeef de bloem vervolgens boven het deeg, voeg het amandelmeel en het cacaopoeder ook toe en meng.

Hak de noten grof en voeg deze ook toe. Meng alles nog een keertje goed onder elkaar en stort het beslag vervolgens in een ingevette, langwerpige bakvorm.

Zet 40-45 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin begint te worden.

Laat het brood volledig afkoelen voordat je ervan eet en bewaar het best in de koelkast of in de diepvries als je het langer wilt bewaren. Neem een plakje, smeer er wat chia jam, confituur, boter, pindakaas,… op en smullen maar.

Laat het smaken!

Laurence

2 Comments

  • Stephanie

    Ik zou dit gerecht super graag proberen maar vraag me af of je een alternatief hebt voor de rijstsiroop? Vraag me af waar je deze nog voor zou kunnen gebruiken achteraf als je dit aankoopt

    • As Cooked By Ginger

      Hoi, rijstsiroop is een plantaardig alternatief voor honing.
      Je kan het nadien dus nog altijd gebruiken zoals je honing gebruikt of je kan ook honing gebruiken in dit recept.
      Er is een beetje een smaakverschil in die zin dat rijstsiroop iets minder hard doorsmaakt dan gewone honing.
      Veel bakplezier!
      Groetjes,
      Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *