
Boterham met ricotta, parmaham en vijgen
Nieuwsgierig? Op deze boterham liggen ingrediënten die super lekker combineren samen. Een snelle, gemakkelijke lunch. Ik at het als avondmaal omdat ik nu eenmaal graag brood eet. Don’t judge. Ik kwam weer uitgehongerd terug van het werk. De bus had weer vertraging, waardoor ik de snelle trein gemist had, waardoor ik een trein met overstap moest nemen en aan de overstap had de tweede trein vervolgens ook vertraging. Pendelen, altijd even leuk. Godzijdank ben ik in goed gezelschap van een collega. Het leed delen, ofzoiets. Maar bon, bij thuiskomst moest het rap gaan. Dus op mijn fiets van het station naar huis, moest ik snel beslissen en voilà, lekker eten op mijn bordje.
Benodigdheden, voor 1 persoon:
2 dikke sneden brood naar keuze (ik nam Toscaans)
6 sneden parmaham
4 el ricotta + scheutje olijfolie, peper, zout, oregano
2 verse vijgen
honing
pijnboompitten
Bereiding:
Leg de twee boterhammen op je bord. Doe de ricotta in een kommetje en voeg er een scheutje olijfolie, peper, zout en oregano aan toe. Klop wat op met een vork en besmeer er je boterhammen royaal mee. Verdeel de velletjes parmaham erover. Snijd vervolgens de vijgen in vier of acht, afhankelijk van hoe dik ze zijn, en verdeel ze over de parmaham. Strooi er wat pijnboompitten over en werk af met honing.
Smakelijk!
Laurence

