
Sobanoedelsalade
Wat zijn sobanoedels? Dat zijn Japanse noedels obv boekweitmeel. Alleen hebben ze niet die scherpe smaak van boekweit. Ik ben niet zo’n fan van boekweit, maar deze noedels vind ik wel heel lekker en smaken niet te sterk door. Koud vormen ze de perfecte basis voor een frisse salade. Als je er nog een Oosterse dressing bij doet, dan is je plaatje meteen compleet.
Deze salade is fris, licht en kan perfect dienen als lunch of avondmaal. Zowel de husband als ik zijn er grote fan van. Als ik het woord ‘tahin’ hoor, ben ik eigenlijk al verkocht en laat dat nu net één van de ingrediënten van de dressing zijn. Zeer lekker dit!
Benodigdheden, voor 2 personen (als hoofdgerecht):
150 g sobanoedels (te vinden bij Delhaize)
1 rode paprika
2 lente-ui
1/2 komkommer
1 el sesamzaad
handvol amandelen
Dressing: 4 el olijfolie, 3 el rijstazijn, 1 el tahin, 1 el ahornsiroop, 1 el sojasaus
Bereiding:
Kook de noedels gaar en spoel ze meteen onder koud water tot ze volledig koud zijn. Doe ze in een kom en voeg de paprika en komkommer toe die je in kleine blokjes gesneden hebt. Rooster de amandelen kort, snijd ze grof en voeg ze toe aan de salade.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg deze toe aan de salade. Meng goed en kruid met peper.
Voilà, zeer snel klaar en superlekker!

